donderdag 29 mei 2014

NYC - Columbia University, kunst en enkele eigenaardigheden

Vandaag zou een dag worden dat we met z'n tweetjes zouden doorbrengen. We besloten om onder andere een bezoek te brengen aan Columbia University, gelegen ten noordoosten van Central Park.

We kwamen al enkele zeer mooie universiteitsgebouwen tegen op weg naar Riverside Park, wat de eerste halte van de dag zou zijn.






Omwille van een event later op de dag konden we helaas geen bezoek brengen aan het General Grant National Monument. In dit grootste mausoleum van Noord-Amerika ligt President Grant en zijn vrouw begraven. Naast het feit dat hij op het $50 biljet afgebeeld staat en president is geweest, is hij ook bekend als generaal tijdens de Civil War. Deze oorlog (1861-1865) staat met 618,222 slachtoffers bekend als de meest dodelijke oorlog in de Amerikaanse geschiedenis.


Vervolgens stond de Riverside Church op het programma.





Eenmaal op de campus van Columbia University aangekomen, wandelden we eerst langsheen de St Paul's chapel.


Daarna was het de beurt aan de Low Memorial Library, met het Alma Mater standbeeld op de voorgrond. In het verleden stond dit beeld symbool voor de maagd Maria maar meer recentelijk is het vooral een beeld of term verbonden aan de academische wereld.


Toen we 180 graden omdraaiden hadden we een prachtig uitzicht over de campus met de Butler library in de achtergrond.



Beneden vinden jullie nog enkele andere sfeerbeelden vanop de campus met als eerste "De Denker" van Rodin in de voortuin van de Philosophy Hall. Verder ook nog het standbeeld van Thomas Jefferson met de Pulitzer Hall op de achtergrond.





Na het verlaten van de universiteitscampus ging het richting Saint John the Divine Cathedral.











De kathedraal huisvest sinds januari 2014 de Phoenix, een kunstwerk van de Chinees Xu Bing dat 2 jaar in beslag nam om in elkaar te knutselen. Het kunstwerk bestaande uit 2 vogels (Feng en Huang) met een lengte van 90 en 100 voet respectievelijk, weegt in totaal 12 ton.




Toen we bij Columbus Circle aankwamen werd het tijd om een lunchpauze in te lassen. En omdat het vandaag de voorlaatste dag in NY was, werd het stilaan tijd om 1 van de talrijke hotdog kraampjes te verkennen. Nadien volgde nog een flitsbezoek (vooral voor het uitzicht) aan het Time Warner shopping center.





Nu de innerlijke mens weer was aangesterkt, zetten we koers richting het Lincoln center voor podiumkunsten, het Metropolitan Opera House, en de New York State Theater.





Vervolgens volgde een tocht doorheen Greenwich Village, met enkele eigenaardige gebouwen en bijzondere bezienswaardigheden. In volgorde van de foto's: het apartementencomplex van de TV sitcom Friends, Jefferson Market Courthouse (sinds 1967 een bibliotheek, en gestemd als 5de mooiste gebouw in Amerika), en het smalste huis in New York op 75 1/2 Bedford Street.




Op weg naar het Empire State Building passeerden we ook nog langs Herald Square en Greeley Square, met op het laatste plein het standbeeld van de oprichter van de New York Tribune.






Ondertussen was het stilaan tijd geworden om naar het hotel terug te keren en met z'n achten te gaan genieten van ons laatste avondmaal (ale toch in NY). Toen iedereen opgefrist was, zetten we koers naar Chelsea Market. Deze overdekte markt huisvest een 35-tal winkels en trekt jaarlijks ongeveer 6 miljoen bezoekers.




Op terugweg naar het hotel probeerde Raf ook nog zijn nieuwe wagen te starten. Maar helaas paste de autosleutels niet. Blijven dromen zullen we maar zeggen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten