vrijdag 30 mei 2014

NYC - Een filharmonisch vleugje van klassiek en rock

De laatste ochtend in New York werd ingevuld met het bijwonen van een Philharmonic Orchestra repetitie in de Avery Fisher Hall van het Lincoln Center. Voor het concert dezelfde avond stond Anthracite Fields van Julia Wolfe, en Dreamhouse van Steven Mackey op het programma. De dirigent concentreerde zich tijdens de repetitie vooral op het laatste werk. Dit werk is niet bepaald het klassieke genre waar de meeste mensen mee opgroeiden, maar bevatte elementen van pop en rock, met zelfs een elektrisch gitaar kwartet. Ondanks ongewoon, was het ook indrukwekkend. De uitvoering van Dreamhouse was tevens genomineerd voor 4 Grammy awards: Beste klassiek album, Beste orkest uitvoering, Best geengineerde klassieke album en Producent van het jaar, klassiek (David Frost).






Omdat we nog even tijd hadden alvorens naar het hotel te moeten terugkeren, besloten we nog snel de New York Public Library mee te pikken. Spijtig genoeg was de hoofdleeszaal (Rose Main Reading Room) gesloten nadat op 29 Mei (gisteren) een stuk pleisterwerk naar beneden was gevallen. Bart en Nancy, jullie kunnen van geluk spreken omdat a) jullie de leeszaal wel nog hebben kunnen bewonderen en b) omdat jullie toen gelukkig geen stuk pleisterwerk op het hoofd hebben gekregen.







Bij het verlaten van de bibliotheek werd meteen ook het einde van de vakantie ingeluid. Want eenmaal terug bij het hotel aangekomen, stond de supershuttle al te wachten om ons richting Newark luchthaven te brengen. Daar genoten we nog van een drankje alvorens we afscheid moesten nemen van de ouders. Het was opnieuw een fijn bezoek, dat werd afgesloten met 6 drukke dagen NY.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten