woensdag 28 mei 2014

NYC - Staaltjes van architectuur en billboards

Vandaag vertrokken we richting Grand central terminal station. Dit mega-station is een absolute aanrader waar we dan ook een hele tijd vertoefden.








Alvorens het station te verlaten, passeerden we ook nog even bij de bekende Oyster bar.


Onze volgende halte werd de Chrysler building die, vervolledigd in 1930, van 1930 tot 1931 het hoogste gebouw ter wereld (1046 feet, 4 3/4 inches) was. De zeer indrukwekkende liften met hout van Japanse, Engelse, en Cubaanse afkomst zijn de absolute parels van de inkomhal. Het 59ste verdiep is de thuisbasis voor adelaars uit chroom en nikkel.




Andere indrukwekkende gebouwen op deze straat waren The News building, het hoofdkwartier van Pfizer, de Bowery Savings Bank building, en de Ford Foundation building. Het twaalf verdiepen-tellende gebouw van Ford is een elegante glazen kubus, met in het midden een mooi onderhouden tuin waar alle werknemers op uitkijken.







Vervolgens wandelden we langsheen Tudor city, een unieke wijk gebouwd in 1925-1932.





Het gebouw van de Verenigde naties stond nadien op het programma. Maar even binnenwandelen om een kijkje te gaan nemen was absoluut geen optie :-)








St Bartholomew's Church op de voorgrond in de volgende foto, en het gebouw van General Electric op de achtergrond werden onze volgende bezienswaardigheden. De puntvormige kroon bovenop dit gebouw van 1931 stellen elektrische en radio golven voor.


De volgende halte werd de St Patrick's cathedral. Deze kathedraal stond nog voor een groot deel in de steigers en dit creeerde toch wel een speciale sfeer. In totaal zou de 5 jaar durende restauratie om en bij de $175.000.000 gaan kosten.








Omdat we de innerlijke mens toch ook niet konden verwaarlozen, zetten we koers richting Paley Park, een soort binnenkoer met uitzicht op een kunstmatige waterwand.


De namiddag begon met een bezoekje aan de Saint Thomas Church.







We passeerden ook nog even bij het New York City Center.......



..... en de Carnegie Hall.


De rest van de dag zouden we doorbrengen op Times Square waar we onze ogen de kost gaven aan de talrijke lichtreclames. Met z'n zessen gingen we ook op zoek naar de wereldvermaarde kristallen bol, die ieder jaar op oudejaarsavond naar beneden komt en zo het nieuwe jaar inluidt.






Voordat we gingen eten, wandelden we nog even het Hard Rock Cafe binnen. Net zoals alle andere Hard Rock Cafe's was dit gevuld met talrijke memorabilia van vele rock artiesten.







En wie kan NY en Broadway bezoeken zonder een musical mee te pikken? Een goede week geleden hadden we tickets voor Les Miserables online geboekt en vanavond was het eindelijk zover. We genoten met volle teugen van de opvoering.















Na het verlaten van het theater konden we ook nog even de sfeer van Times Squares by night opsnuiven.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten