maandag 26 mei 2014

NYC - Prachtige vergezichten en central park

Ook vandaag begon onze dag weer met een metrorit maar dan wel in noordelijke richting.



Op Fifth avenue aangekomen, werd het tijd om terug bovengronds te gaan en de stad verder te voet te verkennen.


Omdat we meestal omringd waren door torenhoge gebouwen, vonden we dat het tijd werd om de stad ooks eens vanuit de hoogte te zien. We besloten daarom om koers te zetten richting het Rockefeller center. Maar alvorens naar boven te gaan, verkenden we eerst even het prachtige binnenplein.





Omdat we NY zowel bij heldere dag maar ook na zonsondergang wilden zien besloten we om meteen een sun & stars duo-ticket te kopen. Vlak voor het binnengaan van de lift, die ons naar het Top of the Rock observatie dek zou brengen, zagen we nog de kristallen waterfal van Swarovski.


De uitzichten waren gewoonweg prachtig en we verbleven dan ook geruime tijd op de observatie dekken.











Eenmaal terug beneden aangekomen, brachten we een kort bezoek aan de legowinkel, waar een aantal bezienswaardigheden van NY met legoblokken zijn nagebouwd.







Bij het verlaten van het Rockefeller Center liepen we ook nog even bij veilinghuis Christie's binnen. In de inkomhal werden we meteen verwelkomd door onderstaande kunstwerk.


Omdat de wandeling naar Central park toch nog iets te ver was, besloten we om voor enkele blokken de metro in te gaan en uit te stappen bij Strawberry Fields. Deze plaats in Central Park is opgericht ter nagedachtenis van John Lennon die aan de rand van Central Park in de Dakota Building woonde en er ook voor de deur werd vermoord.


Vervolgens ging het verder naar Central Park Lake, dat bezaaid lag met bootjes. In de verte zagen we exclusieve stulpjes waaronder de 2 torens van de San Remo. Beroemdheden zoals Dustin Hoffman, Paul Simon en Diane Keaton vonden hier in de loop der jaren hun onderkomen.





Verder op onze Central Park wandelingen kwamen we ook langsheen de Bethesda terras en fontein met uitzicht over het meer. Zoals jullie kunnen zien, had Anneleen er een heus AHH-moment, waarschijnlijk veroorzaakt door het prachtige kader en de achtergrondmuziek.





Op het Conservatory Water vinden er van maart tot november modelboot races plaats. Veel van de modelboten worden opgeborgen in het boothuis langs het meer.



Aan de noordkant van het water stopten we ook even bij het bronzen beeld van Alice in Wonderland.


Terwijl de rest nood had aan een terrasje, wandelden Anneleen, Nancy en Raf verder doorheen het park. Eerst passeerden we Sheep Meadow. Deze wei had een zeer hoog Werchter gehalte al ontbrak het podium wel. Maar dat werd goedgemaakt door een adembenemend vergezicht en de NY skyline. De naam van deze weide was wel zeer toepasselijk gekozen als je zag hoeveel mensen er samentroepte.



Tavern on the Green werd onze volgende halte. Deze locatie is onder andere bekend van films zoals Ghostbusters en Wall Street. Maar onze eerste echte introductie kwam er tijdens het zien van de film Mr. Popper's Penguins.



Alvorens Central Park aan de zuidkant terug uit te wandelen, brachten we nog een kort bezoekje aan The Diary. Dit Victoriaans-Gothische gebouw huisvest 1 van de Central Park bezoekerscentra.


De 1-mile museum tocht bracht ons langs twee houten huizen van 1870 die tijd en veranderingen goed hebben weten te doorstaan.


Het absolute hoogtepunt van de museum tocht was het Guggenheim museum. Spijtig genoeg was het na sluitingstijd waardoor we het prachtige gebouw enkel van de buitenkant konden bewonderen.



Alvorens een restaurant op te zoeken, wandelden we nog even tot aan het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Dit water is centraal gelegen in Central Park en neemt 1/8ste van het park in beslag.



Na het passeren van het Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum zetten we koers richting Lexington Ave op zoek naar een gezellig restaurantje.


Met de innerlijke mens weer volledig op krachten en geruime tijd na zonsondergang, werd het tijd om naar het Rockefeller Center terug te keren.








Bij het nemen van de lift naar de Top of the Rock bereidden we ons voor op een nog spectaculairder uitzicht dan deze morgen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten