dinsdag 27 mei 2014

NYC - Met de fiets door New York

Vandaag huurden we fietsen bij Bike and Roll tours & Rentals en zouden we NY verder verkennen vanop onze tweewieler. We vertrokken in Battery Park en volgden eerst het fietspad langsheen het water in noordoostelijke richting tot aan South Street Seaport



Vandaar werd het even spannend om doorheen Manhatten tot aan het begin van de Brooklyn Bridge te geraken. We kunnen jullie garanderen dat het navigeren van 8 personen doorheen een bruisende wereldstad toch wel even een andere ervaring was.




Daar waar we het afgelopen uur rekening moesten houden met voorbijzoevende auto's en taxi's, werd het op de Brooklyn Bridge vooral uitkijken geblazen met rondkuierende toeristen. Ook al waren er duidelijk afgebakende zones voor fietsers en voetgangers, toch had niet iedereen dat volledig begrepen,






In Brooklyn aangekomen, hadden we nog even tijd om enkele foto's te maken van een oude politie auto en doorkruisten we ook nog snel Brooklyn Bride Park, alvorens onze water taxi zou toekomen.






De water taxi voerde ons langsheen Governors Island, het vrijheidsbeeld, en dan over de Hudson River naar Hudson River Park.







De tocht op het water duurde al-bij-al een uur. Na de lunch met zicht op de USS Intrepid en een frisse douche (onze eerste regen in NY), besloten we weer eens het gevaar op de zoeken en NY te doorkruisen tot aan Central Park.





Na een terrasje bij Tavern on the green (voor de meesten; Nancy en Anneleen verkenden Central Park verder per fiets), passeerden we nog bij High Line park, een stadspark dat aangelegd is op het voormalig 1.45 mijl lange tramspoor "West Side Line". Nadien keerden we terug naar het veiligere fietspad langsheen de Hudson River richting Battery Park.






We passeerden verder nog even bij de 9/11 herdenkingsmonumenten aangezien Nancy en Bart dit nog niet gezien hadden.



Helaas was het toen alweer tijd om de fietsen terug in te leveren. Vervolgens ging het met de metro terug richting hotel waar we ons opfristen alvorens naar een restaurantje op zoek te gaan.




De avond werd afgesloten in de tapasbar The Ten Bells.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten