maandag 18 maart 2013

Dag 16: Zeebeesten, zeebeesten en ....................... zeebeesten

Na een onvergetelijke avond temidden van de pinguins en een nacht met weinig slaaprust ten gevolge van stevige wind en regen, sprongen we 's morgens weer vol energie in onze kleren. Voordat we aan ons ontbijt begonnen, keerden we eerst naar de overlook over Curio Bay terug om te zien of we nog een pinguin konden spotten. En ja hoor we waren weeral bij de gelukkigen.


Vervolgens maakten we nog een ochtendwandeling langsheen Porpoise Bay alvorens te beginnen aan het ontbijt en met het opruimen van de camper.





Vooraleer onze dagrit aan te zetten, stopten we nog even aan het uitkijkpunt over Porpoise Bay omdat deze baai bekend staat voor de school hectordolfijnen die er leeft. Opnieuw was onze timing perfect en vrijwel meteen zagen we meerdere vinnen boven het water opduiken. In eerste instantie maakten we meerdere afstandsfoto's maar al snel doken we in de camper en enkele minuten later stonden we in zwemtenue en gewapend met het fototoestel klaar om het water in te gaan. We kunnen jullie garanderen dat een wetsuit wel van pas zou zijn gekomen aangezien de watertemperatuur echt wel koud was. Maar de adrenaline deed ons toch besluiten om steeds verder het water in te gaan. Het duurde dan ook niet lang alvorens we omringd werden door de zeer nieuwsgiere beesten.







We bleven ongeveer een half uur in het water en eenmaal terug op het droge werd het een race naar de campervan om droge kleren aan te trekken. Het zou uiteindelijk nog meer dan een halve dag duren voordat ik terug gevoel in mijn tenen had maar ja een mens moet al wat over hebben om de pracht van de natuur van dichtbij te aanschouwen.

Vanuit Porpoise Bay bracht onze trip ons achtereenvolgens langsheen Florence Hill Lookout en de Matai, Horseshoe en Purakaunui Falls.







De volgende stop werd Surat Bay waar we oog in oog kwamen te staan met de zeldzame Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen. En gelukkig waren ze niet allemaal in slaapmode waardoor we een aantal mooie actiebeelden konden maken. De verleiding was groot om korter bij te gaan maar als we onze reisgids en de infoborden aan het begin van het strand mochten geloven, was dit toch niet echt een goed plan.







Het volgende foto-moment kwam er op Nugget Point. Op het uiteinde van deze landtong torent een vuurtoren over de kliffen en rotsen voor de kust uit.






Kort na het verlaten van de parking bij Nugget Point passeerden we Roaring Bay. Dit is ook 1 van de plaatsen waar er geeloogpinguins nestelen. En omdat we helemaal into pinguins waren, besloten we om ook hier even te stoppen. Maar de term "even" in combinatie met "pinguins" bleek al snel een andere betekenis te krijgen en we verlieten de uitkijktpost boven het strand dan ook pas toen het donker begon te worden. Maar opnieuw was het de gespendeerde tijd meer dan waard en we zagen in totaal 7 pinguins passeren.








De nacht brachten we door op de camping in Kaka Point.

Afgelegde afstand: 126 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten