woensdag 20 maart 2013

Dag 18: Afscheid van de pinguins

Het overnachten op de parking van Sandfly Bay was absoluut een goede keuze. Niet alleen zagen we een prachtige zonsopgang vanop het strand, we waren ook getuigen van de ochtendwandeling van 7 pinguins. En het feit dat er totaal geen andere mensen op het strand waren, maakte de hele 3 uur-durende ervaring des te specialer.













Helaas stonden er ook nog andere dingen op het dagprogramma waardoor we rond 10 uur het strand met pijn in het hart verlieten. Terug bij de camper aangekomen werd het eerst tijd voor een stevig ontbijt.


Vervolgens reden we verder via de Highcliff Road, vanwaar we prachtige zichten op de baai en Dunedin hadden.



Het strand van Moeraki, en meer bepaald de Moeraki Boulders, werd de volgende halte. Deze gigantische stenen bollen liggen verspreid over het strand en zijn volgens wetenschappers het resultaat van een 4 miljoen jarig proces van concretie. Voor de Maori's zijn het de etensmanden uit de voorouderlijke Arai-ti-uru kano die in het nabije Shag Point omsloeg.





Op de terugweg naar de auto zagen we ook weer speelse Hector dolfijnen in de golven voor het strand opduiken. Maar in tegenstelling tot enkele dagen geleden, besloten we dit keer geen onderkoeling te riskeren.


Omdat Oamaru een gezellig dorpje bleek te zijn, spendeerden we er meer tijd dan oorspronkelijk gepland. We maakten er een dorpswandeling langsheen een aantal zeer mooie 19de eeuwse gebouwen en brachten ook de nodige tijd door in 1 van de gezellige toeristische winkeltjes.







Tijdens de laatste etappe van de dag naar onze slaapplaats op Coronation Kiwi Park in Ashburton hielden we ook nog even halt bij de Sacred Heart Basilica in Timaru.


Afgelegde afstand: 303 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten