woensdag 6 maart 2013

Dag 4: Van Maori naar Lord of the Rings

Nadat we ‘s morgens onze camper weer hadden omgebouwd van slaapvertrek naar leefruimte, passeerden we nog even langs het warm water strand dat vlak langs de Cozy Cottage lag. Zeer spectaculair was dit niet en daarom besloten we dan ook snel om onze rondreis in Nieuw-Zeeland verder te zetten richting het zuiden.

Dankzij de tourist guide, een soort gps-systeem dat aanbevelingen geeft afhankelijk van waar we aan het rijden waren, hielden we een eerste keer halt aan de voet van Maungakakaramea, of tegenwoordig meer bekend als Rainbow Mountain. De bedoeling was om een korte wandeling van 0.5 km te doen tot aan een meertje maar een stel mountainbikers raadden ons de volledige wandeling tot de top aan. Toen we even later aan het meer toekwamen en enkele foto’s hadden gemaakt, volgden we de aanbevelingen en zetten koers richting de top.



Daar aangekomen konden we de mountainbikers enkel maar gelijk geven. Vanop de Rainbow Mountain Lookout wordt de omgeving 7 dagen per week tussen zonsop- en ondergang in de gaten gehouden om te zien of er geen brandhaarden zijn. De vriendelijke “vuurspotter” die de post bemande, nodigde ons uit om tot boven in de uitkijkpost te komen. Vandaar was het uitzicht nog mooier en bovendien kregen we ook nog een korte uitleg over hoe men de exacte coordinaten van de brandhaard kan bepalen.



Een 20-tal minuten later begonnen we aan de afdaling en 1,5 uur (7 km) na vertrek stonden we terug op de parking. Vervolgens reden we naar Wai-O-Tapu waar we de mudpools bezochten en er opnieuw werden op gewezen hoe vulkanisch actief Nieuw-Zeeland wel is. Als we het infobord mogen geloven, bereiken de temperaturen van de modder 60-80 graden.


 

In de namiddag, na een lunch bij de mudpools en een korte stop bij de hoogste bungee springplaats van het land, bezochten we de Huka Falls, die vlakbij de stad Taupo gelegen zijn. Op deze plaats stroomt het fluorescerende turquoise water van de Waikato rivier doorheen een uitgesleten rotskanaal om zich vervolgens met een overweldigende kracht naar beneden te storten. De hoeveelheid water die hier per 10 seconden passeert, is voldoende om een olympisch zwembad te vullen.




Omdat we de volgende dag de Tongariro Crossing wilden doen, besloten w om verder te rijden tot in de buurt van de vertrekplaats. Maar alvorens we in het Tongariro Family Holiday Park (ook wel Alpine Crossing Base Camp genoemd) toekwamen, hielden we nog even halt bij een viewpoint vanwaar we een eerste zicht kregen op Mt Tongariro en Mt Ngauruhoe (beter bekend als Mt. Doom uit de Lord of the Rings).



Afgelegde afstand: 184 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten