vrijdag 22 maart 2013

Dag 20 & 21: Een rustige afsluiter van een geweldige huwelijksreis

De Kaikoura Peninsula Walk in Kaikoura was een ideale start van onze voorlaatste dag in Nieuw Zeeland.



Naast de mooie uitzichten op de kustlijn, ontmoetten we ook Heikki en Sandy. Deze 2 Belgen en mede-Limburgers waren aan een wereldreis bezig en hadden naast Nieuw Zeeland ook al de VS en Australie op dezelfde trip gedaan. Je kan alle foto's van Heikki, een natuurfotograaf in hart en nieren, terugvinden op www.hkk.be

Eenmaal terug bij de auto ging het verder naar Hamner Springs waar we in de late namiddag een 3-tal uur vertoefden in de natuurlijke mineraal waters van de Thermal Pools. We starten in de Rainbow & Rock Pools met temperaturen tussen 33-37 graden celcius. Vervolgens gingen we richting de 2-3 graden warmere Aqua Therapy pools waar we genoten van de heerlijke relaxatie en water massage. Het warmte hoogtepunt maakten we mee in de Sulphur Pools, die met temperaturen tussen 40-42 graden ons serieus deden zweten. "Afkoelen" deden we uiteindelijk in de Hexagonal Pools waar de temperaturen van het natuurlijke geothermische water slechts 38-40 graden celcius bedroegen.


De avond brachten we door in het dorpje waar we verder nog genoten van een heerlijke pizza alvorens richting het Alpine Holiday Apartments & Campground te trekken.


Toen we de volgende morgen bij het uitchecken te horen kregen dat we enkel cash konden betalen, vertrokken we terug richting de dorpskern om geld af te halen. Maar dat bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Onze kaarten werkten niet in de ATM automaat en ook in het lokale winkeltje konden we niet terecht voor "Cash Back". Er restte ons niets anders dan naar de campground terug te keren en te vragen hoe we hen wel konden betalen. De uitbater bezorgde ons een rekeningnummer waarnaar we bij terugkeer in de VS het geld konden overschrijven.

Vanuit Hamner ging het dan terug richting Christchurch waar we de volgende morgen aan onze terugvlucht richting de VS begonnen.

Nieuw Zeeland was een unieke ervaring en we hebben er genoten van de eerste tot de laatste seconde (ale behalve van de slapeloze nachten ten gevolge van de zandvliegbeten). Er rest ons dan ook nog maar 1 ding te vermelden:

NEW ZEALAND WE'LL MEET AGAIN!!!

Afgelegde afstand: 299 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten