vrijdag 8 maart 2013

Dag 6: Goodbye North Island

Vandaag zijn we exact 6 maanden getrouwd en de vraag “Wat waren we een half jaar geleden op dit tijdstip aan het doen?” dook dan ook regelmatig in de loop van de dag op.

‘s Morgens wierpen we nog een laatste blik op Mt Tongariro en Mt Ngauruhoe en vertrokken daarna richting Whanganui River Road. Deze voornamelijk onverharde weg langsheen de gelijknamige rivier stond in onze reisgids beschreven als een interessanter alternatief voor Highway 1 naar Wellington.


Niet alleen was dit een interessant alternatief, ook leek deze route ons in een reis doorheen de wereld te brengen aangezien we passeerden in dorpjes als Jerusalem (Hiruharama), London (Ranana) en Athens (Atene).


Net na het verlaten van Jerusalem, merkten we verder stroomafwaarts een enorme rookpluim op en toen we even later ook helicoptergeluiden hoorden, wisten we hoe laat het was. Er was namelijk een grote bosbrand verderop en omdat het terrein niet goed toegankelijk was, werden er meerdere blushelicopters ingezet om de vlammen te bedwingen.




Na de nodige portie ramptoerisme gingen we opnieuw op pad en hielden even later halt bij de Kawana Mill. Deze graanmolen werd in 1854 gebouwd en deed dienst tot 1913. Hiermee was het de langst draaiende molen langs de Whanganui rivier. In 1978 begon men met de restauratiewerken.




Net voor het bereiken van de Highway richting Wellington genoten we nog van een laatste panoramisch uitzicht over de rivier.


De volgende en meteen ook laatste halte vandaag was Wellington oftewel Windy Welly. We zouden in deze stad overnachten om dan morgenvroeg aan boord te gaan van de ferry richting het Zuidereiland. Gelukkig vonden we nog een staanplaats op de motorhome parking gelegen aan de ferry terminal en in het stadscentrum.

Even later wandelden we via de waterfront en de City-to-Sea Bridge tot aan het Te Papa Tongarewa (Museum of New Zealand). Vandaar ging het dan richting Courtenay Place waar we even in het Embassy Theatre binnensprongen. In dit theater vond de wereldpremiere van The Return of the King (Lord of the Rings) plaats.





Nadien passeerden we ook nog op de gezellige Cuba Street waar er gezellige drukte werd gecreerd door de combinatie van winkels, restaurants en straatartiesten.

De avond sloten we af in een gezellig restaurantje op Courtenay Place.




Afgelegde afstand: 372 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten